Practica.

Ara hauràs de produir una frase amb aquesta mateixa entonació de pregunta de sorpresa. Imagina’t que el teu company de pis ha dormit 12 hores i s’acaba d’aixecar. Un cop ja ha esmorzat, el teu company de pis et diu que torna al llit. Tu li demanes (tot estranyat perquè acaba d’aixecar-se) si té son. Després de dir-ho, escolta com es pronuncia.

Ara imagina’t la situació següent. El teu germà va comprar fa temps unes monedes antigues per molt poc preu, i se n’ha cansat i no les vol. Resulta que aquestes monedes valen molts diners, i el teu germà havia anat avui a una fira d’antiquaris per vendre-les. Quan torna, fa cara de trist. Estranyat, li demanes “Encara no les has venut?!”. Després de dir-ho, escolta com es pronuncia.
Ara imagina’t que ets a casa i que teniu molta roba per rentar. A la televisió han que demà plouria molt, així que convé que avui mateix poseu la rentadora, i el teu germà t’havia dit que se’n cuidaria ell. Quan tornes a casa, et diu que no ho ha fet. Tot estranyat, li preguntes “No has posat la rentadora?!”. Després de dir-ho, ara escolta com es pronuncia.
0
0
0